Strona wykorzystuje cookies zgodnie z ustawieniami twojej przeglądarki. Aby zablokować możliwość zapisywania cookies zmień ustawienia przeglądarki. Cookies są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania strony.
nasza strona na facebooku
facebook.pl/manufakturakosmetyczna
e-mail
kontakt@manufakturakosmetyczna.pl
telefon
791 091 068
nasz adres
04-761 Warszawa, Zwoleńska 58F

Olej z Pestek Malin: 40 ml

26,00 PLN
Pojemność:

+

Olej z Pestek Malin jest lekki, szybko się wchłania i nie zatyka porów. Hamuje rogowacenie gruczołów łojowych, zmniejsza tendencję do powstawania zaskórników. Działa przeciwalergicznie, nawilżająco, przeciwzapalnie. Pobudza regenerację, wspomaga gojenie się ran. Jest znakomitym, naturalnym filtrem UVA i UVB o SPF 28 - 50.

Olej z Pestek Malin jest idealnym kompanem letnich przygód. Chroni przed słońcem filtrując skutecznie promieniowanie UVA i UVB, zaś stosowany po opalaniu łagodzi rumień posłoneczny. Jednocześnie, zawarte w oleju naturalne NNKT omega 3 i 6, tokoferole i karotenoidy zapewniają skórze nawilżenie i ochronę przed fotostarzeniem.

Olej zawiera elagotaniny, będące prekursorem kwasu elagowego który jest silnym antyoksydantem. Chroni przed nowotworami unieczynniając związki rakotwórcze.

Olej z Pestek Malin z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil) to naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek.

Inne z tej kategorii

22,00 PLN

Olej Arganowy ORGANIC

Olej Arganowy ma znakomity wpływ na zdrowie i urodę. Wykazuje intensywne działanie antyoksydacyjne (zwalcza wolne rodniki), przeciwstarzeniowe oraz przeciwzmarszczkowe. Opóźnia procesy degradacji włókien elastynowych i kolagenowych. Reguluje wydzielanie sebum.

14,00 PLN

Olej Avocado

Olej Avocado jest jednym z najcenniejszych olejów kosmetycznych. Zawiera prawdziwe bogactwo witamin (A, B, E, H, K, PP, F). Intensywnie nawilża i odżywia. Posiada właściwości kojące, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Stosowany wspomagająco w leczeniu egzemy i łuszczycy.

14,00 PLN

Olej z Czarnuszki

Olej z Czarnuszki posiada liczne właściwości pielęgnacyjne i prozdrowotne. To jemu w dużej mierze zawdzięczała swe legendarne piękno Kleopatra, królowa starożytnego Egiptu. Olej wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe i antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne i ochronne.

26,00 PLN

Olej z Dzikiej Róży

Olej z Dzikiej Róży wykazuje właściwości antyoksydacyjne i lekko ściągające. Delikatnie napina i ujędrnia. Spowalnia proces starzenia się skóry, redukuje liczbę powstających zmarszczek. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej. Także do cery wrażliwej.

16,00 PLN

Olej Jojoba ORGANIC

Olej Jojoba odkryto dla przemysłu kosmetycznego, kiedy to zaprzestano pozyskiwania do tych celów oleju wielorybiego. Wkrótce okazało się, że Olej Jojoba nie tylko znakomicie zastępuje tłuszcz wielorybi, ale jest pod wieloma względami od niego lepszy.

12,00 PLN

Olej z Kiełków Pszenicy

Olej z Kiełków Pszenicy jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i mieszanej oraz suchych i łamliwych włosów. Charakteryzuje go bardzo wysoka zawartość naturalnej witaminy E, która ma działanie przeciwutleniające i przeciwstarzeniowe.

12,00 PLN

Olej Kokosowy ORGANIC

Olej Kokosowy doskonale nawilża i natłuszcza skrajnie przesuszoną skórę i włosy. Jest znakomity do olejowania włosów, zwłaszcza suchych i łamliwych. Olej Kokosowy w temperaturze pokojowej ma postać stałą, stąd - podobnie jak masła - jest wygodny w stosowaniu.

12,00 PLN

Olej Konopny

Olej Konopny wyróżnia wyjątkowa zdolność łagodzenia dolegliwości skórnych towarzyszących egzemie, AZS, łuszczycy. Może być stosowany także na włosy oraz skórę głowy, łagodząc swędzenie oraz suchość. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery normalnej oraz tłustej. Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.

10,00 PLN

Olej z Krokosza

Olej z Krokosza Barwierskiego zawiera do 80% kwasu linolowego, czyli najwięcej z pośród wszystkich olei roślinnych. Zawiera także znaczne ilości witamin A i E. Jest szczególnie polecany do skóry tłustej i mieszanej, trądzikowej. Łagodzi stany zapalne i normalizuje wydzielanie sebum.

14,00 PLN

Olej Makadamia

Olej z orzechów Makadamia jest szczególnie polecany do skóry suchej, wrażliwej, dojrzałej, podrażnionej a także do suchych i łamliwych włosów. Najlepszy z olei o właściwościach antycellulitowych. Bardzo dobrze się wchłania.

32,00 PLN

Olej z Nasion Pomidora

Olej z Nasion Pomidora łatwo przenika do głębszych warstw skóry, skutecznie odżywiając i regenerując. Wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe i ochronne, przeciwzmarszczkowe. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry oraz włosów.

11,00 PLN

Olej z Orzechów Włoskich

Olej z Orzechów Włoskich jest szczególnie polecany do użycia w charakterze oleju regeneracyjnego, kojącego. Łagodzi podrażnienia po intensywnym opalaniu, po zastosowaniu peelingów czy kuracji retinoidami, po goleniu oraz depilacji. Także do codziennej pielęgnacji cery suchej i mieszanej, skłonnej do podrażnień.

21,00 PLN

Olej z Ostropestu

Olej z Ostropestu zawiera cenną sylimarynę o właściwościach ochronnych i proregeneracyjnych. Chroni przed skutkami promieniowania UV, w tym przed rakiem skóry. Wspomaga procesy odnowy komórek. Sylimaryna stymuluje namnażanie się komórek naskórka oraz produkcję kolagenu i elastyny, czyli wzmacnia procesy regeneracyjne, spowalnia proces starzenia.

24,00 PLN

Olej z Owoców Rokitnika

Olej z Owoców Rokitnika, ze względu na wysoką zawartość karotenoidów, jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery pozbawionej zdrowego kolorytu, w tym skóry dotkniętej bielactwem. Posiada także właściwości wspomagające gojenie się ran o różnorodnej genezie, oparzeń, odmrożeń, odleżyn. Łagodzi przebieg AZS. Stosowany na włosy łagodzi łupież, hamuje łysienie.

14,00 PLN

Olej z Pestek Dyni ORGANIC

Olej z Pestek Dyni jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, naczyniowej. Także do skóry delikatnej, wrażliwej, alergicznej, skłonnej do podrażnień, łuszczącej się, przesuszonej, spękanej.

12,00 PLN

Olej z Pestek Moreli

Olej z Pestek Moreli nawilża i wygładza skórę, ogranicza powstawanie zmarszczek. Bardzo dobrze się wchłania. Szczególnie polecany do nakładania na ciało, bezpośrednio po kąpieli (na mokrą skórę). Zapobiega wówczas swędzeniu, pieczeniu i przesychaniu.

46,00 PLN

Olej z Pestek Truskawek

Olej z Pestek Truskawek polecany jest szczególnie do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej. Łatwo się wchłania, wykazuje właściwości delikatnie ściągające oraz anti-ageing. Zawiera kwas elagowy o właściwościach przeciwrakowych.

14,00 PLN

Olej z Pestek Winogron

Olej z Pestek Winogron jest wyjątkowo lekki. Łatwo się wchłania nie pozostawiając tłustej warstewki. Posiada właściwości nawilżające i antyoksydacyjne. Uszczelnia naczynia krwionośne. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery wrażliwej, naczyniowej.

8,00 PLN

Olej Rycynowy ORGANIC

Olej Rycynowy polecany jest szczególnie jako składnik mikstur do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Aplikowany na włosy wzmacnia je, nawilża, wygładza oraz dodaje blasku. Aplikowany na skórę głowy zapobiega łysieniu, stymuluje wzrost nowych włosów. Pobudza także wzrost oraz poprawia koloryt i grubość rzęs i brwi. Zmiękcza i zapobiega pękaniu skóry na stopach, kolanach i łokciach.

14,00 PLN

Olej Sezamowy

Olej Sezamowy polecany jest szczególnie jako olej do masażu. Posiada działanie rozgrzewające i odtruwające. Ze względu na zawartość naturalnego antyoksydantu - sezaminy, działającej synergicznie z tokoferolami (naturalna witamina E), posiada także silne działanie antystarzeniowe.

14,00 PLN

Olej ze Słodkich Migdałów

Olej ze Słodkich Migdałów jest szczególnie polecany dla kobiet w ciąży, młodych mam i ich dzieci. Zapobiega powstawaniu rozstępów w okresie ciąży i odchudzania. Jest delikatny i lekki, doskonały do pielęgnacji niemowląt i dzieci. Łagodzi pieluszkowe zapalenia skóry, odparzenia oraz ciemieniuchę.

9,00 PLN

Olej Słonecznikowy

Naturalny, tłoczony na zimno, nierafinowany Olej Słonecznikowy sprawdzi się znakomicie w pielęgnacji cery tłustej i mieszanej. Niedoceniany z powodu niesłusznego kojarzenia go z olejami kuchennymi, jest jednym z najlepszych olejów kosmetycznych, zarówno do zastosowania bezpośredniego jak i do wyrobu lekkich, łatwo wchłaniających się kremów.

26,00 PLN

Olej Tamanu

Olej Tamanu posiada unikalne właściwości wspomagające gojenie się ran oraz redukcję blizn. Jest znakomitym, naturalnym remedium na opryszczkę i zajady. Wykazuje działanie antybiotyczne, przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze.

Koszyk

Koszyk jest pusty

Ostatnio oglądane