Strona wykorzystuje cookies zgodnie z ustawieniami twojej przeglądarki. Aby zablokować możliwość zapisywania cookies zmień ustawienia przeglądarki. Cookies są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania strony.
nasza strona na facebooku
facebook.pl/manufakturakosmetyczna
e-mail
kontakt@manufakturakosmetyczna.pl
telefon
791 091 068
nasz adres
04-761 Warszawa, Zwoleńska 58F

Ekstrakt w-g ze Skrzypu

8,00 PLN
Pojemność:

+

Wodno-glicerynowy ekstrakt ze Skrzypu polnego stosowany na skórę działa sebostatycznie (normalizuje wydzielanie łoju i zwęża pory) oraz wzmacnia naczynia krwionośne i zapobiega ich pękaniu. Stosowany na włosy nadaje połysk i zapobiega wypadaniu, łagodzi łupież, opóźnia siwienie.

Skrzyp jest prawdziwą skarbnicą łatwo przyswajalnej krzemionki, oraz potasu, magnezu, kwercetyny i witaminy C. Ma niezwykłe właściwości pro-zdrowotne, chamuje procesy starzenia, wzmacnia włosy i zapobiega ich wypadaniu, opóźnia proces siwienia, wzmacnia paznokcie oraz zwiększa odporność na grzybicę i zakażenia bakteryjne.

Skrzyp polny ma działanie pobudzająco-pojędrniające, leczy dolegliwości trądziku pospolitego i infekcje ropne. Równocześnie, wzmacnia naczynka kwionośne. Jest polecany do pielęgnacji cery mieszanej, problematycznej, z niedoskonałościami, a jednocześnie delikatnej, naczynkowej.

Wodno-glicerynowy ekstrakt ze Skrzypu polnego jest rozpuszczalny w roztworach wodnych. Może być dodawany do hydrolatów i używany w formie toników, albo do fazy wodnej kremów. Doskonały do pielęgnacji włosów, jako dodatek do płukanek i szamponów. Maksymalne zalecane stężenie ekstraktu ze Skrzypu w gotowym kosmetyku to 10%.

Ekstrakt wodno-glicerynowy ze Skrzypu polnego z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Glycerin, Aqua, Equisetum Arvense Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate), to naturalny, czysty wyciąg ziołowy o wyjątkowo dużej koncentracji substancji czynnych (D/E 1:5), dzięki czemu może być stosowany w niewielkich ilościach, zapewniając przy tym silny efekt kosmetyczny.

Inne z tej kategorii

7,00 PLN

Żel Aloesowy 10:1

Działanie kosmetyczne Żelu Aloesowego wynika przede wszystkim z jego silnych właściwości stymulujących i przeciwzapalnych. Wzmacnia zanikające z wiekiem zdolności regeneracyjne skóry, przeciwdziała jej wiotczeniu, sprzyja gojeniu się ran i podrażnień. Ze względu na wymienione właściwości Żel Aloesowy polecany jest szczególnie do pielęgnacji cery podrażnionej, trądzikowej, wrażliwej, przedwcześnie zestarzałej.

8,00 PLN

Ekstrakt w-g z Arniki

Wodno-glicerynowy ekstrakt z Arniki górskiej jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery naczynkowej. Substancje czynne zawarte w Arnice przenikają przez naskórek i docierają do naczyń włosowatych, wzmacniają ich ścianki oraz zmniejszają przenikliwość łożyska żylnego, redukując widoczność istniejących i ryzyko pojawiania się nowych pajączków.

8,00 PLN

Ekstrakt w-g z Zielonej Herbaty

Wodno-glicerynowy ekstrakt z Zielonej Herbaty posiada silne właściwości antyoksydacyjne, spowalnia rozpad włókien kolagenowych oraz chroni skórę przed niekorzystym działaniem promieniowania UV. Wydatnie spowalnia procesy starzenia i fotostarzenia.

9,00 PLN

Ekstrakt w-g z Kasztanowca

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Kasztanowca jest nieodzownym elementem pielęgnacji skóry z problemami naczyniowymi. Zawiera znaczne ilości escyny, która zmniejsza przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych, przywraca im elastyczność oraz niweluje stany zapalne. Jest inhibitorem enzymów odpowiadających za degradację ściany naczyń żylnych.

10,00 PLN

Ekstrakt w-g z Oczaru

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Oczaru wirginijskiego doskonale wpływa na skórę zanieczyszczoną, o zatkanych porach, problematyczną, ograniczając znacznie wydzielanie łoju, normalizując. Uszczelnia i wzmacnia naczynia włosowate. Ma silne działanie ściągające. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery trądzikowej i naczynkowej, nadmiernie zaczerwienionej, alergicznej.

10,00 PLN

Ekstrakt w-g z Żeń-szenia

Ekstrakt wodno-glicerynowy z korzenia Żeń-szenia to król młodości i witalności. Zawiera naturalną kompozycję silnych antyoksydantów, poprawia mikrokrążenie, pobudza procesy regeneracyjne. Stosowany na skórę głowy wzmacnia włosy, zapobiega ich wypadaniu i łysieniu. Usprawnia przepływ krwi i limfy, dzięki czemu wspomaga redukcję cellulitu.

8,00 PLN

Ekstrakt w-g z Prawoślazu

Wodno-glicerynowy ekstrakt z Prawoślazu działa łagodząco, kojąco, nawilżająco i osłonowo. Dzięki wysokiej zawartości śluzów chroni wrażliwą skórę i suche włosy przed niekorzystnym działaniem czynników środowiskowych, zapobiega wysychaniu, wygładza i zmiękcza.

8,00 PLN

Ekstrakt w-g z Pokrzywy

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Pokrzywy jest szczególnie polecany do pielęgnacji włosów i skóry głowy, zwłaszcza przetłuszczających się, ze skłonnością do łupieżu. Hamuje także wypadanie włosów oraz stymuluje ich odrastanie i wzrost, nadaje im blask i miękkość, ułatwia rozczesywanie.

12,00 PLN

Ekstrakt w-g z Róży

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Róży japońskiej wykazuje działanie antyalergiczne i nawilżające. Hamuje proces starzenia oraz wzmacnia procesy regeneracyjne - zwiększa aktywność enzymów antyoksydacyjnych (chroniących przed wolnymi rodnikami), stymuluje ekspresję genów oraz ogranicza utlenianie lipidów.

Brak towaru

Ekstrakt w-g z Czarnej Rzepy

Ekstrakt wodno-glicerynowy z Czarnej Rzepy jest najsilniejszym naturalnym stymulatorem wzrostu włosów. Wzmacnia cebulki włosowe, powstrzymuje wypadanie i inicjuje wzrost nowych włosów. Redukuje łupież oraz normalizuje wydzielanie łoju.

Komentarze   

 
0 #1 benio 2017-09-10 22:51
Hamuje przez samo h.
Cytować
 

Koszyk

Koszyk jest pusty

Ostatnio oglądane