Strona wykorzystuje cookies zgodnie z ustawieniami twojej przeglądarki. Aby zablokować możliwość zapisywania cookies zmień ustawienia przeglądarki. Cookies są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania strony.
nasza strona na facebooku
facebook.pl/manufakturakosmetyczna
e-mail
kontakt@manufakturakosmetyczna.pl
telefon
519 722 680
nasz adres
01-826 Warszawa, Kleczewska 32/2

Olej z Owoców Rokitnika

22,00 PLN
Pojemność:

+

Olej z Owoców Rokitnika, ze względu na wysoką zawartość karotenoidów, jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery pozbawionej zdrowego kolorytu, w tym skóry dotkniętej bielactwem. Posiada także właściwości wspomagające gojenie się ran o różnorodnej genezie, oparzeń, odmrożeń, odleżyn. Łagodzi przebieg AZS. Stosowany na włosy łagodzi łupież, hamuje łysienie.

Olej z owoców Rokitnika wyróżnia znakomity pod względem kosmetycznym profil kwasów tłuszczowych, który sprawia że olej ten ma dobrą zdolność penetracyjną - dobrze się wchłania, nie pozostawiając na skórze lepkiego filmu.

Ze względu na wysoką zawartość karotenoidów olej poprawia koloryt skóry, nadaje jej ładny, brzoskwiniowo-złoty kolor, tuszuje bielactwo. Z tego też względu olej nie jest polecany do pielęgnacji skóry z licznymi przebarwieniami.

Karotenoidy posiadają również własności regeneracyjne, przeciwzmarszczkowe oraz antyoksydacyjne, co sprawia że olej sprawdzi się znakomicie także w profilaktyce przeciwstarzeniowej.

Olej z owoców Rokitnika ma intensywny, mocno pomarańczowy kolor. Ze względu na właściwości koloryzujące zaleca się stosowanie go w rozcieńczeniu, w stężeniu do 20%, jako dodatek do kremów, emulsji, mleczek czy innych olejów. Olej może być wykorzystany do nadania emulsji kosmetycznej atrakcyjnego, złotego koloru. Jest chętnie stosowany do wyrobu płukanek koloryzujących do włosów i samoopalaczy.

Więcej o właściwościach Rokitnika oraz pozyskiwanego z jego owoców oleju w artykule Rokitnik w sekcji Surowce.

Olej z Owoców Rokitnika z Manufaktury Kosmetycznej (INCI: Hippophae Rhamnoides Berry Oil) to naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany olej kosmetyczny najwyższej jakości, bez żadnych domieszek.

Jak każdy naturalny olej także Olej z Owoców Rokitnika jest wrażliwy na działanie światła, dlatego też pakowany jest w białe, nieprzeźroczyste buteleczki. Dla wygody użytkowania opakowanie 100 ml wyposażone jest w pompkę, zaś opakowanie 50 ml w zamknięcie typu zatrzaskowego (flip-top).

Inne z tej kategorii

64,00 PLN

Olej Arganowy ORGANIC

Olej Arganowy ma znakomity wpływ na zdrowie i urodę. Wykazuje intensywne działanie antyoksydacyjne (zwalcza wolne rodniki), przeciwstarzeniowe oraz przeciwzmarszczkowe. Opóźnia procesy degradacji włókien elastynowych i kolagenowych. Reguluje wydzielanie sebum.

14,00 PLN

Olej Avocado

Olej Avocado jest jednym z najcenniejszych olejów kosmetycznych. Zawiera prawdziwe bogactwo witamin (A, B, E, H, K, PP, F). Intensywnie nawilża i odżywia. Posiada właściwości kojące, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne. Stosowany wspomagająco w leczeniu egzemy i łuszczycy.

14,00 PLN

Olej z Czarnuszki

Olej z Czarnuszki posiada liczne właściwości pielęgnacyjne i prozdrowotne. To jemu w dużej mierze zawdzięczała swe legendarne piękno Kleopatra, królowa starożytnego Egiptu. Olej wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe i antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne i ochronne.

74,00 PLN

Olej z Dzikiej Róży

Olej z Dzikiej Róży wykazuje właściwości antyoksydacyjne i lekko ściągające. Delikatnie napina i ujędrnia. Spowalnia proces starzenia się skóry, redukuje liczbę powstających zmarszczek. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej. Także do cery wrażliwej.

16,00 PLN

Olej Jojoba ORGANIC

Olej Jojoba odkryto dla przemysłu kosmetycznego, kiedy to zaprzestano pozyskiwania do tych celów oleju wielorybiego. Wkrótce okazało się, że Olej Jojoba nie tylko znakomicie zastępuje tłuszcz wielorybi, ale jest pod wieloma względami od niego lepszy.

12,00 PLN

Olej z Kiełków Pszenicy

Olej z Kiełków Pszenicy jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i mieszanej oraz suchych i łamliwych włosów. Charakteryzuje go bardzo wysoka zawartość naturalnej witaminy E, która ma działanie przeciwutleniające i przeciwstarzeniowe.

12,00 PLN

Olej Kokosowy ORGANIC

Olej Kokosowy doskonale nawilża i natłuszcza skrajnie przesuszoną skórę i włosy. Jest znakomity do olejowania włosów, zwłaszcza suchych i łamliwych. Olej Kokosowy w temperaturze pokojowej ma postać stałą, stąd - podobnie jak masła - jest wygodny w stosowaniu.

12,00 PLN

Olej Konopny

Olej Konopny wyróżnia wyjątkowa zdolność łagodzenia dolegliwości skórnych towarzyszących egzemie, AZS, łuszczycy. Może być stosowany także na włosy oraz skórę głowy, łagodząc swędzenie oraz suchość. Jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery normalnej oraz tłustej. Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.

10,00 PLN

Olej z Krokosza

Olej z Krokosza Barwierskiego zawiera do 80% kwasu linolowego, czyli najwięcej z pośród wszystkich olei roślinnych. Zawiera także znaczne ilości witamin A i E. Jest szczególnie polecany do skóry tłustej i mieszanej, trądzikowej. Łagodzi stany zapalne i normalizuje wydzielanie sebum.

14,00 PLN

Olej Makadamia

Olej z orzechów Makadamia jest szczególnie polecany do skóry suchej, wrażliwej, dojrzałej, podrażnionej a także do suchych i łamliwych włosów. Najlepszy z olei o właściwościach antycellulitowych. Bardzo dobrze się wchłania.

32,00 PLN

Olej z Nasion Pomidora

Olej z Nasion Pomidora łatwo przenika do głębszych warstw skóry, skutecznie odżywiając i regenerując. Wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe i ochronne, przeciwzmarszczkowe. Może być stosowany do pielęgnacji każdego typu skóry oraz włosów.

11,00 PLN

Olej z Orzechów Włoskich

Olej z Orzechów Włoskich jest szczególnie polecany do użycia w charakterze oleju regeneracyjnego, kojącego. Łagodzi podrażnienia po intensywnym opalaniu, po zastosowaniu peelingów czy kuracji retinoidami, po goleniu oraz depilacji. Także do codziennej pielęgnacji cery suchej i mieszanej, skłonnej do podrażnień.

19,00 PLN

Olej z Ostropestu

Olej z Ostropestu zawiera cenną sylimarynę o właściwościach ochronnych i proregeneracyjnych. Chroni przed skutkami promieniowania UV, w tym przed rakiem skóry. Wspomaga procesy odnowy komórek. Sylimaryna stymuluje namnażanie się komórek naskórka oraz produkcję kolagenu i elastyny, czyli wzmacnia procesy regeneracyjne, spowalnia proces starzenia.

14,00 PLN

Olej z Pestek Dyni ORGANIC

Olej z Pestek Dyni jest szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, naczyniowej. Także do skóry delikatnej, wrażliwej, alergicznej, skłonnej do podrażnień, łuszczącej się, przesuszonej, spękanej.

26,00 PLN

Olej z Pestek Malin

Olej z Pestek Malin jest lekki, szybko się wchłania i nie zatyka porów. Hamuje rogowacenie gruczołów łojowych, zmniejsza tendencję do powstawania zaskórników. Działa przeciwalergicznie, nawilżająco, przeciwzapalnie. Pobudza regenerację, wspomaga gojenie się ran. Jest znakomitym, naturalnym filtrem UVA i UVB o SPF 28 - 50.

12,00 PLN

Olej z Pestek Moreli

Olej z Pestek Moreli nawilża i wygładza skórę, ogranicza powstawanie zmarszczek. Bardzo dobrze się wchłania. Szczególnie polecany do nakładania na ciało, bezpośrednio po kąpieli (na mokrą skórę). Zapobiega wówczas swędzeniu, pieczeniu i przesychaniu.

8,00 PLN

Olej Rycynowy ORGANIC

Olej Rycynowy polecany jest szczególnie jako składnik mikstur do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Aplikowany na włosy wzmacnia je, nawilża, wygładza oraz dodaje blasku. Aplikowany na skórę głowy zapobiega łysieniu, stymuluje wzrost nowych włosów. Pobudza także wzrost oraz poprawia koloryt i grubość rzęs i brwi. Zmiękcza i zapobiega pękaniu skóry na stopach, kolanach i łokciach.

14,00 PLN

Olej ze Słodkich Migdałów

Olej ze Słodkich Migdałów jest szczególnie polecany dla kobiet w ciąży, młodych mam i ich dzieci. Zapobiega powstawaniu rozstępów w okresie ciąży i odchudzania. Jest delikatny i lekki, doskonały do pielęgnacji niemowląt i dzieci. Łagodzi pieluszkowe zapalenia skóry, odparzenia oraz ciemieniuchę.

26,00 PLN

Olej Tamanu

Olej Tamanu posiada unikalne właściwości wspomagające gojenie się ran oraz redukcję blizn. Jest znakomitym, naturalnym remedium na opryszczkę i zajady. Wykazuje działanie antybiotyczne, przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze.

Koszyk

Koszyk jest pusty

Ostatnio oglądane